Select Page

Политика приватности – Digiopinion

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ – ДИГИОПИСЕЊЕ

 

Последно ажурирање: 03.06.2022.

Добредојдовте во Дигиопинион!

Digiopinion е веб-страница во сопственост и управувана од Opinodo („Компанија“, „Ние“, „Нас“, „Наши“), данска компанија лоцирана во

Копенхаген. Оваа Политика за приватност објаснува како собираме, складираме, споделуваме и заштитуваме Вашите лични податоци кога ја посетувате и користите нашата веб-страница лоцирана на https://digiopinion.com/ . Вашата приватност е многу важна за нас и Ќе сториме се што е во наша моќ за да го одржиме безбедно и безбедно. Вашиот информациите нема да се користат или споделуваат на друг начин освен на оној што е опишано во оваа Политика за приватност. Продолжувајќи да ја користите нашата веб-страница, се согласувате со собирањето и користењето на информации во врска со оваа Политика за приватност. Доколку има некакви услови кои се наведени во оваа Политика со кои не се согласувате, ве молиме прекинете веднаш користејќи ја нашата веб-страница. Имаме право да ја ажурираме и менуваме оваа Политика за приватност од време на времето. Силно ве советуваме често да ја препрочитувате оваа страница за да го направите тоа информирајте се за колекцијата на Вашите лични информации. Одрекување: За да им ги олесниме работите на нашите корисници, ги преведовме сите наши правни документи од англиски на различни јазици користејќи машина превод. Во некои случаи, машинското преведување може да доведе до точност прашања. Ако има некои делови од оваа политика што не ги разбирате и ви требаат повеќе информации, ве молиме не двоумете се да не контактирате.

ТОЛКУВАЊЕ И ДЕФИНИЦИИ

Зборовите со првата буква со голема буква се дефинирани под

следните дефиниции.

 • Политика за приватност – се однесува на нашите политики и прописи за собирање и користење на лични информации при пристап до Нашиот Веб-страница;
 • Лични информации – се однесува на која било информација што помага да идентификувате одредена личност или корисник во интеракција со нашата веб-страница, или какви било информации од кои е очигледен идентитетот на корисникот или може разумно да се утврди од страна на субјектот кој го поседува информации;
 • Веб-страница – се однесува на веб-локацијата лоцирана на

https://digiopinion.com/ ;

 • Ние („Нас“, „Наша“, „Компанија“) – Се однесува на компанијата Opinodo, лоциран на Сванвеј 22, Копенхаген, Данска;
 • Вие („Вашиот“) – Се однесува на секој поединец кој пристапува до Нашето Веб-страница;
 • Уред – Се однесува на кој било уред што се користи за пристап до нашиот Веб-страница.

Следниве дефиниции се применливи и за еднина и за множина.

КАКВИ ЛИЧНИ ИНФОРМАЦИИ ПРАВИМЕ СОБИРАТЕ?

Терминот „лични информации“ се однесува на која било информација што се однесува за вас и дозволува некој да ве идентификува, како што се вашето име, е-пошта адреса, домашна адреса, телефонски број, информации за уредот, геолокација, активности на профилот и така натаму. Оваа информација може да биде се собираат автоматски или може да ни го доставите преку вашиот однос со нас или можеме да го собереме од колачиња, трети страни, и слични технологии. Информациите што ги собираме ни помагаат да ги подобриме нашите услуги и корисници. искуство кога пристапуваат до нашата веб-страница, откриваат и спречуваат спам и измамничките активности на нашата веб-страница, во согласност со законските обврските. Покрај тоа, личните информации што ги собираме се

неопходни за аналитика, истражување на пазарот, рекламирање и маркетинг цели.

 

ИНФОРМАЦИИ ШТО НИ ГИ ДАВАТЕ

Ние собираме лични информации што ни ги давате преку вашите однос со нашата веб-страница. Во зависност од вашата врска со Нашата веб-страница (без разлика дали само прелистувате, се регистрирате, какви избори Вие правите на веб-страницата), може да собереме различни видови лични информации. Сите информации што доброволно ни ги давате, мора да бидат вистинити и заврши. Доколку има какви било промени во информациите што ги имате веќе ни е доставено, мора веднаш да нè известите за тоа промени.

ИНФОРМАЦИИ ГИ СОБИРАМЕ АВТОМАТСКИ

Некои лични информации што ги собираме се собираат автоматски од

технологија. Податоците што се собираат на овој начин не ги откриваат вашите специфичен идентитет, но може да го вклучи следново:

l Информации за уредот (тип на уред, идентификатори на уредот, уред

карактеристики, итн.)

 • Информации за користење (интеракции со веб-локацијата, активности и избори кои се направени на веб-страницата)

l Информации за прелистувачот (оперативен систем, верзија на прелистувачот, инсталирана приклучоци, временска зона итн.)

 • Информации за локација (локација на уредот)
 • Други технички информации

Информациите што се собираат на овој начин се неопходни за подобрување Нашата веб-страница, внатрешна аналитика и цели за известување.

ИНФОРМАЦИИ ГИ СОБИРАМЕ ОД КОЛАЦИ И СЛИЧНИ ТЕХНОЛОГИИ

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на нашата веб-страница и собираме одредени информации од нив. Колачињата се мали делови од податоци што се преземаат и складираат вашиот компјутер (или други паметни уреди што ги користите) кога пристапувате Нашата веб-страница. Колачињата може да ги постави сопственикот на веб-локацијата и трет забави.

 • Колачињата поставени од сопственикот на веб-локацијата (колачиња од прва страна) се широко распространети се користи за правилно функционирање на веб-страницата и подобрување на

искуството на корисниците кога пристапуваат на нашата веб-локација.

 • Колачиња од трета страна (колачиња поставени од други страни освен сопственик на веб-локација) се поставени за овозможување функции од трети страни на веб-страница за која станува збор.

Можно е да се спречи поставувањето на колачиња со прилагодување на поставките на вашиот прелистувач. Меѓутоа, ако изберете да ги оневозможите колачињата, можете доживеете намалување на рејтингот или целосен неуспех на некои од веб-локациите елементи.

За да дознаете повеќе за тоа како користиме колачиња и како можете да се приспособите и/или оневозможете ги, прочитајте ја нашата политика за колачиња.

 

Ние користиме и други технологии за следење, како што се веб-светилници, ознаки, и скрипти за собирање и следење на информации, како и анализа и

подобрување на нашата веб-страница.

ДАЛИ СОБИРАМЕ ЧУВСТВИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ?

Чувствителните информации се подкатегорија на лични информации кои

вклучува информации за вашето расно или етничко потекло, политички ставови, верски убедувања, сексуална ориентација, биометриски податоци итн. Ние собираме чувствителни информации само во многу ограничен број од околности (во зависност од тоа како се мешате со нашата веб-страница). Секоја чувствителна информација што ја објавувате на Digiopinion на видно место (на пример, во делот за коментари) ќе стане јавна информација. Затоа, силно ве советуваме да бидете многу внимателни во споделувањето на Вашето чувствителни информации на интернет.

 

ДАЛИ СОБИРАМЕ ИНФОРМАЦИИ ОД МАЛОЛЕТНИ ЛИЦА?

Ние свесно не собираме лични информации од малолетници (деца под возраста на која е потребна родителска согласност). Ако ние станете свесни дека ненамерно сме собрале какви било информации од малолетници, Ќе преземеме разумни мерки за бришење на таквите Лични податоци.

Ако станете свесни за какви било лични информации што можеби ги имаме

собрани, ве молиме контактирајте со нас преку оваа е-пошта support@digiopinion.com .

 

КАКО ГИ КОРИСТИМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Можеме да ги собираме, користиме, чуваме и откриваме Вашите лични податоци различни намени, како што се:

 • приспособување, персонализирање и подобрување на Вашето искуство со Нашата веб-страница;
 • маркетинг и рекламни цели;
 • испраќање промотивни информации за некои услуги кои би можеле

да биде од интерес за тебе;

 • цели за анализа и истражување на пазарот кои ни помагаат да се подобриме

Нашата веб-страница;

 • почитување на законските барања и прописи;
 • решавање на какви било спорови што може да се појават;
 • спречување измами и обезбедување дека нашата веб-страница е безбедна.

Дополнително, можеме да собираме, користиме, чуваме и откриваме Ваше лично лице Информации за:

 • Овозможување учество во онлајн анкети;
 • Собирање на информации за профилирање за подобро насочување кон конкретни истражувања и други програми за истражување на пазарот на панелист;
 • Контактирање на панелисти за да ги поканите да учествуваат во анкети или други програми за истражување на пазарот;
 • Ажурирање на евиденцијата на личните податоци на панелистот;
 • Управување со програми за стимулации и исполнување на барањата на панелистите за такви стимулации;
 • Дозволување на панелистите да учествуваат во наградни игри (ако е дозволено);
 • Одговарање на какви било пораки или барања што може да ги испрати панелистот;
 • Потврдување на информациите за профилирање или одговарање на панел обезбедени за анкета или друга програма за истражување на пазарот;
 • Обезбедување услуги и поддршка за панелистите;
 • Откривање и спречување на прекршување на Условите и правилата;
 • Истражување на сомнителни измамнички активности или повреда на друга права на партијата;
 • Одговарање на соодветно овластени барања за информации на

владини органи или кога тоа го бара законот;

 • Како што е поинаку овластено од панелист.

Забелешка: Вашето барање може да биде примањето на е-пошта учество во анкети или други програми за истражување на пазарот. Панелист

може да се откаже од примање на овие е-пораки со отпишување од анкети или други програми за истражување на пазарот во секое време со контактирање нас на support@digiopinion.com

ДАЛИ ЌЕ ЈА СПОДЕЛИМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ НИКОЈ?

Вашите информации може да се споделуваат, од време на време, со некоја трета страни, како што се даватели на услуги, продавачи, консултанти, агенти, филијали, деловни партнери и други трети страни. Можеме да ги споделиме информациите со овие страни доколку е потребно да ги постигнете нашите легитимни деловни интереси, доколку ни дадовте конкретни согласност за споделување на Вашите информации за одредена цел, доколку ние сме законски се бара да го стори тоа за да се усогласи со владејачкото право, суд нарачки и други правни процеси, или можеме да ги споделиме вашите информации доколку тоа е неопходно за спречување и преземање мерки против некои измамнички активности и прекршување на нашите политики. Споделувањето информации со трети страни понекогаш е неопходно за различни маркетинг напори како што се анализа на податоци, услуги за хостирање, промотивни цели, услуги на клиентите, кампањи за е-пошта. Покрај тоа, вашите информации може да се споделуваат во ситуации кога сме ние зголемување на нашата веб-страница, спојување или продавање на нашата компанија, или во случај на неверојатен банкрот.

Ве молиме имајте предвид дека некои трети страни може да се наоѓаат надвор од Вашето земја и во овој случај, вашите информации ќе треба да се споделат надвор од вашата земја. За да дознаете повеќе за меѓународните трансфери, ве молиме проверете го делот со име „ДАЛИ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ БИДАТ ПРЕНЕСЕНО МЕЃУНАРОДНО?“.

Кога ги споделуваме Вашите информации со трети страни, ќе преземеме

разумни мерки на претпазливост за да се осигурате дека Вашите лични податоци се третирани безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност.

 ДАЛИ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ ЌЕ БИДАТ ПРЕНЕСЕНИ

МЕЃУНАРОДНО?

Информациите што ги собираме од Вас може да се пренесат и чуваат

сервери лоцирани надвор од вашата земја. Продолжувајќи да го користиме нашиот Веб-страница, Вие се согласувате со овој пренос на информации.

Ќе ги преземеме сите разумни мерки на претпазливост за да се осигураме дека вашиот личен Информациите се третираат безбедно и во согласност со оваа приватност Политика. Вашите лични податоци нема да бидат префрлени на друг земја додека не сме сигурни дека постојат соодветни заштитни мерки и дека вашите информации ќе се третираат со најголема грижа. За да дознаете повеќе за тоа како ги заштитуваме вашите лични податоци, ве молиме проверете го делот со име „ЌЕ ГО ЗАШТИТИМЕ ВАШИОТ ИНФОРМАЦИИ?“.

КОИ СЕ ВАШИТЕ ПРАВА ОД КАКО НИЕ ДА СЕ ОБРАБОТУВА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Сакаме да бидеме сигурни дека ја даваме најдобрата можна услуга а вас и ќе ви овозможи да имате контрола врз тоа како ние ги користиме и собираме вашите Лични податоци. Ние целосно ги препознаваме Вашите законски права во врска со како ги обработуваме вашите информации. Следниве параграфи опишуваат Вашите законски права и како можете да ги остварите.

 • Right to be informed — Имате право да добиете потврда и информации за обработката на Вашето лично Информации;
 • Право на пристап – Имате право на пристап до какви било информации Имаме за Тебе;
 • Right to rectification — Имате право да имате било кое корегирани неточности за Вашите лични податоци;
 • Right to erasure — Имате право да го имате вашиот личен Информациите се избришани (ова право е ограничено на информации кои според законот и прописите може да се обработуваат само со Вашите согласност ако ја повлечете Вашата согласност за обработка);
 • Право на ограничување на обработката на информации — Вие го имате право да бара обработка на Вашите лични податоци е ограничена (за време на која било истрага за почестување Вашето барање, пристапот на Opinodo до вашите лични податоци ќе биде

да биде ограничен);

 • Право на преносливост на информации — Имате право да го имате Вашето

Личните информации лесно се пренесуваат на друга страна достапен формат (ова право е ограничено на информации обезбедени од Вие). Ако сте жител во ЕЕА или ОК и верувате во Вашето лично Информациите се обработуваат незаконски, имате право на тоа жалете се до вашиот локален надзорен орган за заштита на податоци. Ти можеш најдете ги нивните детали за контакт овде. Ако сте жител во Швајцарија, деталите за контакт на податоците органите за заштита се достапни овде. Доколку сакате да остварите некое од Вашите права, можете да контактирате со Opinodo со такво барање користејќи ги податоците за контакт дадени во делотсо име „КАКО МОЖЕТЕ ДА КОНТАКТИРАТЕ НИЕ?“.

Opinodo секогаш гарантира дека е дозволено да го обработува Вашето лично Информации. Опинодо генерално го прави ова со добивање на ваша согласност, сепак, во ограничени случаи, Opinodo може да користи законски услов за да обработувајте ги вашите лични информации. Доколку се применува законски услов и дозволува Opinodo да го обработи вашето Лични информации и Вие ја повлекувате согласноста за информации обработка, ова не мора да значи дека Opinodo ќе престане да работи обработете ги Вашите лични податоци бидејќи тие, на пример, може да бидат под а законска должност да продолжите да ги обработувате Вашите лични податоци за некои специфични цели.

ДАЛИ ЌЕ ГИ ЗАШТИТИМЕ ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ?

Ќе ги преземеме сите разумни чекори за да ги задржиме Вашите лични податоци заштитени. Воведовме соодветни мерки за да ја задржиме вашата

информации од губење, изменување или користење во неовластено начин.

Ве молиме имајте предвид дека пренесувањето и споделувањето информации преку Интернет никогаш не е 100% безбеден. Иако правиме се од себе да го задржиме вашето информациите безбедни и безбедни, Не можеме да ја гарантираме неговата апсолутна безбедност и безбедноста. Секој пренос на информации е само на Ваш ризик погрижете се да ја третирате оваа работа со најголема грижа.

КОЛКУ ЌЕ ГО ЗАДРЖУВАМЕ ВАШЕТО ИНФОРМАЦИИ ЗА?

Ние ќе ги чуваме вашите лични податоци не подолго отколку што е потребно

да ја обработи вашата активност или не подолго отколку што сте овластиле. Должина Може да зависи и од времето кога ќе одлучиме да ги складираме вашите лични податоци на договорните обврски на Opinodo или на една од партнерите на Opinodo

 за Вас, важечките периоди на ограничување (за поднесување побарувања), или според на важечкиот закон. Ако сакате да пристапите до информациите што ги собравме, можете испратете ни барање. По добивањето на барање од поединец до ќе се обидеме да пристапиме, избришеме или промениме нивните зачувани информации да ги достави бараните информации во рок од 30 дена, под услов да барањето е такво што може разумно да се одговори во тоа време рамка. Доколку е потребно повеќе време, ќе ве известиме во рок од 30 дена. Во случај Мораме да го потврдиме вашиот идентитет, може да побараме од вас да дадете некои дополнителна документација која ќе го потврди вашиот идентитет. Меѓутоа, во одредени ситуации, можеби нема да можеме да обезбедиме пристап до некои лични информации. Ова може да се случи кога:

 • обезбедувањето пристап до личните информации најверојатно ќе открие

Лични информации за трето лице;

 • Информациите се собрани за целите на правен истрага.

Во случај да мораме да одбиеме барање на поединец за пристап до нив Лични податоци, Ние ќе ги известиме за причината за одбивањето.

КАКОВ Е НАШИОТ СТАВ КОН ТРЕТИ ВЕБ-САЈТОВИ И КОЛАЧИЊА?

Нашата веб-страница може да содржи реклами и врски до други веб-локации кои не се опфатени со оваа Политика за приватност. Не можеме да ја гарантираме безбедноста на никого информации што ги давате на трети страни. Погрижете се да ја прегледате приватноста политики на веб-локации на трети лица пред да одлучите дали ќе одитеда продолжите да ги користите.

ЛИНКИ ДО ДРУГИ СТРАНИЦИ

Нашата веб-страница може да содржи линкови до други веб-локации. Со кликнување на овие линкови, ќе бидете пренасочени на други веб-локации (или мобилни апликации) кои не се опфатени со оваа Политика за приватност. За да избегнете давање информации на сите лажни веб-локации, погрижете се да ја прегледате нивната политика за приватност како веднаш штом ќе влезете на веб-локацијата на која сте пренасочени.

GOOGLE ADSENSE И КОЛАЧЕТО ЗА ДВОЈКЛИК

Нашата веб-страница прикажува реклами од Google Adsense. Со цел да се обезбеди тоа корисниците гледаат реклами кои се релевантни за нивната намера за пребарување и активност на Интернет, Google поставува колачиња во сопственост на Doubleclick. На овој начин, Google може да идентификува корисници, да прикажува реклами што се специфични за корисниците, и подобрување на дигиталното рекламирање. Корисниците може да го отстранат Doubleclick колачиња со менување на поставките на нивниот прелистувач. Ако сакате да дознаете повеќе за дигиталното рекламирање и како можете чувајте ги вашите информации да не бидат обработени на овој начин, посетете www.aboutads.info/choices .

КОЛАЦИ И СЛИЧНИ ТЕХНОЛОГИИ

Нашата веб-страница, како и многу други професионални веб-локации, користи колачиња. Колачињата се мали делови од податоци што се преземаат и складираат Вашиот компјутер (или други паметни уреди што ги користите) кога пристапувате Нашата веб-страница. Некои од овие колачиња помагаат нашата веб-страница да функционира правилно, додека

други се неопходни за аналитика, рекламирање и подобрување на искуството на корисниците. Можно е да се спречи поставувањето на колачиња со прилагодување на поставките на Вашиот прелистувач. Имајте на ум дека ако изберете да ги оневозможите колачињата, Може да доживеете намалување на рејтингот или целосен неуспех на некои од Елементи на веб-страницата.

За да дознаете повеќе за колачињата, како ги користиме и како вие можете

приспособете ги/оневозможете ги на вашиот уред, проверете ја нашата политика за колачиња.

КОНТРОЛИ ЗА КАРАКТЕРИСТИКИ НЕ СЛЕДЕЈТЕ

Do-Not-Track (DNT) е поставка за веб-прелистувач која, кога е вклучена, ви овозможува да не ги следите вашите дејства на интернет и ги запира сите активности за следење. Функцијата DNT првпат беше воведена во 2010 година од страна на Федералната трговска комисија на САД. До крајот на 2011 година беше усвоен од повеќето веб-прелистувачи, но бидејќи не носи никаква законска тежина, тоа никогаш не беше широко усвоен. Бидејќи нема единствен технолошки стандард за препознавање и имплементирањето на DNT сигналите е финализирано, во моментов не одговори на нив или на кој било друг механизам што би можел да комуницира Вашиот избор да не се следи онлајн. Ако стандардот за онлајн-следење е усвоени во иднина, Ќе Ве известиме за таквата промена во Нашето ревидирана верзија на оваа Политика за приватност.

ДАЛИ ЌЕ ЈА АЖУРИМЕ ОВАА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ?

Го задржуваме правото да ја ажурираме и промениме оваа Политика за приватност и практикува од време на време. Променетата политика ќе има ажурирана „ревидиран“ датум што ќе биде видлив на врвот на оваа страница. Ажурирано верзијата ќе биде ефективна веднаш штом ќе биде објавена на нашата веб-страница. За да се ажурирате, погрижете се периодично да ја прегледувате оваа страница за какви било промени. Ако има какви било услови во оваа Политика за приватност, тоа го правите не се согласувам со, ве молиме веднаш престанете да ја користите нашата веб-страница. Продолжувајќи да ја користите нашата веб-страница, се согласувате со сите наведени услови во Нашата Политика за приватност и Услови за користење.

КАКО МОЖЕТЕ ДА СЕ КОНТАКТИРАТЕ?

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност или за употребата и собирање лични информации, контактирајте со нас преку е-пошта на support@digiopinion.com .

Ќе се вратиме кај вас што е можно побрзо!

 

О сервису

Digiopinion је глобална платформа за плаћене анкете. Веб локација је у власништву и којом управља Опинодо АпС. Контактирајте тим за подршку овде.

Opinodo ApS | Svanevej 22, 2nd floor | 2400 Copenhagen NV | Denmark