Select Page

Најчесто поставувани прашања

Овде можете да добиете одговори на најчестите прашања што претходно ги имале другите членови на Digiopinion.

Како да станете член?

Имајте предвид дека регистрирањето за членство е бесплатно.

Прво, треба да ја изберете вашата земја. Направете ја вашата сметка со адреса на е-пошта што е иста како адресата што ја користите за избраниот начин на плаќање. Овој чекор е важен! Пополнете го вашиот профил со што е можно повеќе информации, за да ги добиете анкетите погодни за вас. Дополнително, почесто ќе добивате анкети доколку вашиот профил има повеќе информации.

Зошто мојот поштенски број не е прифатен?

Ве молиме обидете се да се регистрирате уште еднаш и проверете дали сте го напишале правилно поштенскиот код. Треба да се напише рачно, без празно место помеѓу (Можете да го најдете на Google). Ако сè уште ја добивате истата порака, испратете ни слика од екранот на проблемот и ние ќе контактираме со одговорниот оддел за дополнително да го истражиме.

Што ако ја заборавам лозинката?

Можете лесно да ја ресетирате лозинката следејќи ги следните чекори:

  • Одете на страницата за најавување.
  • Кликнете на „Ја заборавив лозинката“ под областа за најавување.
  • Сега внесете ја адресата на е-пошта што ја користевте за регистрација на порталот за анкета.
  • Веднаш ќе ви испратиме е-пошта со линк за ресетирање на лозинката.
  • Проверете го вашето сандаче.
  • Кликнете на врската во е-поштата.
  • Поставете нова лозинка.
Како да смените лозинка?
  • Прво, одете на страницата на вашиот профил.
  • После тоа, одете во делот Безбедност.
  • Од таму ќе можете да креирате нова лозинка.
Зошто не добивам анкети?

Бројот на покани што ги добивате зависи од земјата во која живеете. Учесниците во одредени земји добиваат повеќе покани од панелистите на некои други локации. Исто така, учесниците се избираат според возраст, пол, навики, степен на образование итн.

Сите овие барања ги поставуваат маркетинг агенциите кои испраќаат анкети.

Една работа што ја предлагаме е да го пополните вашиот профил со што е можно повеќе информации. Со тоа ќе ги добиете анкетите кои најмногу ви одговараат. Исто така, ќе ги добивате почесто ако вашиот профил содржи повеќе информации.

Зошто не сум квалификуван за анкета?

За некои анкети, однапред се поставува целна група, врз основа на одредени карактеристики кои не се вклучени во вашиот профил кај нас. Ова е причината зошто може да се случи да не сте дел од целната група на анкетата, иако сте добиле покана за анкетата преку е-пошта.

Често се случува одредени целни групи да се бараат за анкети. Понекогаш, постои „пред-анкета“ која се состои од мал број прашања за да се провери дали одговарате на целната група испитаници. Ако компјутерот сфати дека не сте квалификувани да одговорите на прашањата од анкетата за која станува збор, ќе бидете извадени од анкетата. Ова обично се случува во првите неколку прашања, а во многу ретки случаи, толку доцна во анкетата. Во такви околности, анкетата не е регистрирана.

Ви предлагаме да го пополните вашиот профил со што е можно повеќе информации. Со тоа ќе спречите тоа да ви се случи повторно и ќе ги добиете само анкетите соодветни за вас.

Зошто анкетата одзема повеќе време или различна сума отколку што беше наведено во поканата?

Повремено може да се случи да бидете поканети на анкета, но кога ќе ја започнете, ќе бидете елиминирани по неколку примероци на прашања. Ова може да се случи затоа што не одговарате на потребната целна група. Истото може да важи и кога анкетата е веќе затворена.

Во таков случај, нашиот систем веднаш ќе побара нова анкета за вас. Доколку сте во можност да ја пополните анкетата, секако дека ќе го добиете надоместокот за оваа анкета. Ќе добиете повисок надомест за подолга анкета и помал надомест за пократка.

Причината поради која добивате различен износ на пари или анкетата е подолга од наведената во поканата укажува дека сте учествувале во посебна анкета.

Зошто не можам да го продолжам истражувањето ако случајно излезам?

Секоја врска од анкетата може да се кликне само еднаш. Поради оваа причина, за жал, не е можно да се одмори за време на анкетата. Исто така, не е можно повторно да се стартува по затворањето на прозорецот на прелистувачот.

За жал, мораме да продолжиме вака за да избегнеме повеќекратно учество и слични видови на измами. Се препорачува секоја анкета да се пополни во една седница.

Во случај на продолжена неактивност, може да има кратки прекини на интернет конекцијата. Ова може да доведе до прекин на анкетата. Од безбедносни причини и поради меѓународните упатства за истражување на пазарот, истражувањето не може да се продолжи и резултатите не можат да се вклучат во анализата.

Зошто веќе имате доволно одговори?

Секогаш покануваме повеќе луѓе отколку што ни треба, бидејќи не можеме однапред да кажеме колку луѓе ќе учествуваат. Да се ​​направи ова е од витално значење за да можеме да им гарантираме на нашите клиенти дека потребниот број на учесници е постигнат во одредено време.

Програмата ги испраќа поканите до сите кои треба да бидат квалификувани за анкетата. Бидејќи тоа е процес, не секој ја добива поканата во исто време. Некои ја добиваат поканата порано од другите, но сите што се подготвени да ја добијат поканата ќе ја добијат во одреден момент, а ние немаме никаква контрола врз редоследот по кој панелистите ги примаат анкетите.

Од друга страна, на агенциите кои ја испраќаат анкетата им треба само одреден број комплетни анкети. Кога ќе се достигне таа бројка, анкетата е затворена.

Една работа што ја предлагаме е да го пополните вашиот профил со што е можно повеќе информации и да ги добивате анкетите погодни за вас. Исто така, ќе ги добивате анкетите почесто доколку вашиот профил има повеќе информации.

Зошто салдото ми е исто по завршувањето на анкетата?

Честопати не е можно веднаш да се види наградата на профилот поради технички причини. Штом добиеме потврда за пополнетата анкета, веднаш ќе ве наградиме.

Како можам да го проверам мојот биланс?

Можете да го проверите вашиот биланс на вашиот профил на Digiopinion.

Како можам да повлечам пари?

Анкетите треба да се завршат за да се добие награда.

Исто така, треба да достигнете праг на плаќање за да ја повлечете наградата со користење на понудениот начин на плаќање. Откако ќе заработите доволно за да го достигнете лимитот за исплата (10 УСД), можете да побарате повлекување.

Запомнете дека е-поштата со која сте регистрирани на Digiopinion мора да одговара на е-поштата што ја користите за избраниот начин на плаќање.

Колку време е потребно за да се префрлат парите?

Понекогаш може да потрае неколку работни дена за да се регистрира плаќањето. Ова се должи на технички причини и за книговодствени цели.

Доколку не се исплати во рок од 5 работни дена, не двоумете се да не контактирате. Ќе се потрудиме да го решиме проблемот навремено.

Како да го прекинете членството?

1) Најавете се на вашата сметка на Digiopinion.

2) Кликнете на „Вашиот профил“.

3) Кликнете на „Уреди“.

4) Во долниот десен агол, ќе го видите копчето „Избриши профил“. Кликнете таму.

Имајте предвид дека ова ќе ги избрише сите ваши податоци, вклучително и парите што сè уште не се исплатени. Можете да креирате нов профил, но сите пари и други податоци за трансакциите не можат да се вратат.

Како можам да контактирам со вашиот тим за поддршка на клиентите?

Ако имате повеќе прашања, не двоумете се да не контактирате на support@digiopinion.com

За услугата

Digiopinion е глобална платена платформа за анкети. Корисниците се наградени со пари за секоја пополнета анкета. Веб-страницата е во сопственост и управувана од Opinodo ApS. Контактирајте со тимот за поддршка овде.

Opinodo ApS | Svanevej 22, 2nd floor | 2400 Copenhagen NV | Denmark