Select Page

Pyetjet e bëra shpesh

Këtu mund të merrni përgjigje për pyetjet më të zakonshme që kanë pasur më parë anëtarët e tjerë të Digiopinion.

Si të bëhesh anëtar?

Vini re se regjistrimi për anëtarësim është pa pagesë.

Së pari, ju duhet të zgjidhni vendin tuaj. Krijoni llogarinë tuaj me një adresë emaili që është e njëjtë me adresën që përdorni për mënyrën e zgjedhur të pagesës. Ky hap është i rëndësishëm! Plotësoni profilin tuaj me sa më shumë informacion të jetë e mundur, në mënyrë që të merrni sondazhet e përshtatshme për ju. Për më tepër, do të merrni më shpesh anketa nëse profili juaj ka më shumë informacion.

Pse kodi im postar nuk pranohet?

Ju lutemi provoni të regjistroheni edhe një herë dhe sigurohuni që e keni shtypur saktë kodin postar. Duhet të shtypet manualisht, pa hapësirë në mes (Mund ta gjeni në Google). Nëse vazhdoni të merrni të njëjtin mesazh, na dërgoni një pamje të problemit dhe ne do të kontaktojmë departamentin përgjegjës për ta hetuar më tej.

Po sikur të harroj fjalëkalimin?

Mund ta rivendosni me lehtësi fjalëkalimin tuaj duke ndjekur hapat e mëposhtëm:

  • Shkoni në faqen e hyrjes.
  • Klikoni “Keni harruar fjalëkalimin tim” poshtë zonës së hyrjes.
  • Tani shkruani adresën e emailit që keni përdorur për t’u regjistruar në portalin e sondazhit.
  • Ne do t’ju dërgojmë menjëherë një email që përmban një lidhje për rivendosjen e fjalëkalimit tuaj.
  • Kontrolloni kutinë tuaj.
  • Klikoni lidhjen në email.
  • Vendosni një fjalëkalim të ri.
Si të ndryshoni një fjalëkalim?
  • Së pari, shkoni në faqen e profilit tuaj.
  • Pas kësaj, shkoni te seksioni i Sigurisë.
  • Nga atje do të mund të krijoni një fjalëkalim të ri.
Pse nuk marr sondazhe?

Numri i ftesave që merrni varet nga shteti ku jetoni. Pjesëmarrësit në vende të caktuara marrin më shumë ftesa sesa panelistët në disa vende të tjera. Gjithashtu, pjesëmarrësit përzgjidhen sipas moshës, gjinisë, zakoneve, nivelit arsimor etj.

Të gjitha këto kërkesa vendosen nga agjencitë e marketingut që dërgojnë sondazhe.

Një gjë që ne sugjerojmë është që të plotësoni profilin tuaj me sa më shumë informacion të jetë e mundur. Duke bërë këtë, ju do të merrni sondazhet që ju përshtaten më së miri. Po kështu, do t’i merrni më shpesh nëse profili juaj përmban më shumë informacion.

Pse nuk jam i kualifikuar për një anketë?

Për disa sondazhe, paraprakisht caktohet një target grup, bazuar në disa karakteristika që nuk përfshihen në profilin tuaj tek ne. Kjo është arsyeja pse mund të ndodhë që ju të mos jeni pjesë e grupit të synuar të një sondazhi, edhe pse keni marrë një ftesë me email për anketën.

Shpesh ndodh që grupe të caktuara të synuara kërkohen për anketa. Ndonjëherë, ekziston një “anketë paraprake” që përbëhet nga një numër i vogël pyetjesh për të kontrolluar nëse i përshtateni grupit të synuar të të ekzaminuarve. Nëse kompjuteri kupton se nuk jeni të kualifikuar për t’iu përgjigjur pyetjeve të sondazhit në fjalë, do të largoheni nga sondazhi. Kjo zakonisht ndodh në pyetjet e para, dhe në raste shumë të rralla, aq vonë në anketë. Në rrethana të tilla, anketa nuk regjistrohet.

Ju sugjerojmë që të plotësoni profilin tuaj me sa më shumë informacion. Duke vepruar kështu do të parandaloni që kjo t’ju ndodhë përsëri dhe do të merrni vetëm anketat e përshtatshme për ju.

Pse anketa kërkon më shumë kohë ose një shumë të ndryshme nga sa tregohej në ftesë?

Ndonjëherë mund të ndodhë që të jeni të ftuar në një sondazh, por kur e filloni atë, ju eliminoheni pas disa pyetjeve të mostrës. Kjo mund të ndodhë sepse ju nuk përputheni me grupin e kërkuar të synuar. E njëjta gjë mund të zbatohet kur anketa është tashmë e mbyllur.

Në një rast të tillë, sistemi ynë do të kërkojë menjëherë një anketë të re për ju. Nëse jeni në gjendje të plotësoni sondazhin, sigurisht që do të merrni shpërblimin për këtë anketë. Do të merrni kompensim më të lartë për një anketë më të gjatë dhe kompensim më të ulët për një studim më të shkurtër.

Arsyeja pse po merrni një shumë të ndryshme parash, ose përse anketa është më e gjatë se sa thuhet në ftesë tregon se keni marrë pjesë në një anketë të veçantë.

Pse nuk mund të vazhdoj sondazhin nëse dal aksidentalisht?

Çdo lidhje sondazhi mund të klikohet vetëm një herë. Për këtë arsye, për fat të keq, nuk është e mundur të bëni një pushim gjatë anketës. Gjithashtu, nuk është e mundur ta rinisni atë pas mbylljes së dritares së shfletuesit.

Fatkeqësisht, ne duhet të veprojmë kështu për të shmangur pjesëmarrjen e shumëfishtë dhe lloje të ngjashme mashtrimi. Këshillohet që çdo sondazh të plotësohet në një seancë.

Në rast mosaktiviteti të zgjatur, mund të ketë ndërprerje të shkurtra të lidhjes së internetit. Kjo mund të çojë në ndërprerjen e anketës. Për arsye sigurie dhe për shkak të udhëzimeve të kërkimit ndërkombëtar të tregut, një sondazh nuk mund të vazhdohet dhe rezultatet nuk mund të përfshihen në analizë.

Pse tashmë keni përgjigje të mjaftueshme?

Ne gjithmonë ftojmë më shumë njerëz nga sa kemi nevojë, pasi nuk mund të tregojmë paraprakisht se sa njerëz do të marrin pjesë. Bërja e kësaj është jetike për të qenë në gjendje t’u garantojmë klientëve tanë që numri i kërkuar i pjesëmarrësve të arrihet në një kohë të caktuar.

Programi dërgon ftesat për të gjithë ata që duhet të kualifikohen për anketën. Meqenëse është një proces, jo të gjithë e marrin ftesën në të njëjtën kohë. Disa e marrin ftesën më herët se të tjerët, por të gjithë ata që janë caktuar ta marrin ftesën do ta marrin atë në një moment, dhe ne nuk kemi asnjë kontroll mbi radhën në të cilën panelistët marrin anketat.

Nga ana tjetër, agjencive që dërgojnë sondazhin u nevojiten vetëm një numër i caktuar anketash të plota. Kur arrihet ky numër, anketa mbyllet.

Një gjë që ne sugjerojmë është që të plotësoni profilin tuaj me sa më shumë informacion që të jetë e mundur dhe që të merrni sondazhet e përshtatshme për ju. Gjithashtu, do t’i merrni më shpesh anketat nëse profili juaj ka më shumë informacion.

Pse bilanci im është i njëjtë pas përfundimit të sondazhit?

Shpesh nuk është e mundur të shihet menjëherë çmimi në profil për arsye teknike. Sapo të marrim konfirmimin e anketës së përfunduar, ne do t’ju shpërblejmë menjëherë.

Si mund të kontrolloj bilancin tim?

Ju mund të kontrolloni bilancin tuaj në profilin tuaj Digiopinion.

Si mund të tërheq para?

Anketat duhet të kryhen për të marrë një shpërblim.

Duhet gjithashtu të arrini një prag pagese për të tërhequr shpërblimin duke përdorur mënyrën e ofruar të pagesës. Pasi të keni fituar mjaftueshëm për të arritur kufirin e pagesës (10 USD), mund të kërkoni një tërheqje.

Mos harroni se emaili me të cilin jeni regjistruar në Digiopinion duhet të përputhet me emailin që po përdorni për mënyrën e zgjedhur të pagesës.

Sa kohë duhet që paratë të transferohen?

Ndonjëherë mund të duhen disa ditë pune që pagesa të regjistrohet. Kjo është për arsye teknike dhe për qëllime të kontabilitetit.

Nëse nuk paguhet brenda 5 ditëve të punës, mos hezitoni të na kontaktoni. Ne do të bëjmë çmos për ta zgjidhur problemin në kohën e duhur.

Si të përfundoni anëtarësimin?

1) Hyni në llogarinë tuaj Digiopinion.

2) Klikoni në “Profili juaj”.

3) Klikoni në “Ndrysho”.

4) Në fund të djathtë, do të shihni butonin “Fshi profilin”. Klikoni atje.

Ju lutemi vini re se kjo do të fshijë të gjitha të dhënat tuaja, duke përfshirë paratë që nuk janë paguar ende. Mund të krijoni një profil të ri, por të gjitha paratë dhe të dhënat e tjera të transaksionit nuk mund të rikuperohen.

Si mund të kontaktoj ekipin tuaj të mbështetjes së klientit?

Nëse keni ndonjë pyetje tjetër, mos hezitoni të na kontaktoni në support@digiopinion.com

Rreth shërbimit

Digiopinion është një platformë globale e sondazheve me pagesë. Faqja e internetit është në pronësi dhe operohet nga Opinodo ApS. Kontaktoni me ekipin mbështetës këtu.

Opinodo ApS | Svanevej 22, 2nd floor | 2400 Copenhagen NV | Denmark